Siementuotanto

Sertifioidun siemenen sopimustuotanto

Siemenkeskuksemme tuottaa ja kunnostaa kotimaista sertifioitua kylvösiementä. Olemme Ruokaviraston hyväksymä siemenpakkaamo ja lajikevalikoimamme muodostuu yhteistyössä Tilasiemenen kanssa. Näin ollen tuotannossa on kotimaan kärkilajikkeet; satoisimmat ja viljelyvarmimmat.

Sopimustuotantomme on keskittynyt pääasiassa nurmisiemeniin. Sopimusviljelijämme tuottavat kotimaisia nurmisiemeniä timoteista, nurminadasta, englanninraiheinästä ja puna-apilasta. Otamme uusia sopimustuottajia tuotantotilanteen mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli siementuotanto kiinnostaa.

Siementuotanto on mahdollista tilalla, joka on vapaa hukkakaurasta

Nurmisiementuotanto aloitetaan sopimuksen jälkeen perustamalla kasvusto kantasiemenellä. Yleensä kylvö tehdään ohran tai vehnän alle, siten että kylvövuonna päältä korjataan viljasato ja nurmisiemen kehittyy pääkasvuston seassa. Satovuosina nurmikasvusto lannoitetaan keväällä ja tehdään tarvittava kasvinsuojelu. Ruokavirasto vastaa viljelystarkastuksesta, jossa tarkistetaan kasvuston esikasvitiedot, eristysetäisyydet, aitous ja puhtaus. Syksyn sato toimitetaan meille pakkaamolle kuivattuna alle 11 % kosteuteen. Sadon vastaanotto alkaa heti puintikaudella.

Meillä kunnostetut ja pakatut nurmisiemenet voit ostaa verkkokaupastamme!

Muut palvelut