Calciprill-kalkki

Calciprill rakeinen kalkki Maataloustarvike Mattilalta

Calciprill on valmistettu maaperästä kaivetusta liitukalkista. Calciprill on luonnollinen materiaali, joka on rakeistettu rakeiseen muotoon. Tämän vuoksi se on helppo levittää, ei juurikaan pölyä ja sulaa helposti levityksen jälkeen maaperässä.

Calciprill on hienojakoinen ja helposti levitettävä rakeinen kalkki, joka sisältää runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Se auttaa tasapainottamaan maaperän pH-arvoa nopeasti ja parantaa siten kasvien ravinteiden imeytymistä. Maataloustarvike Mattilalta löydät laajan valikoiman Calciprill-kalkkituotteita eri pakkauksissa, jotka sopivat niin pienempien pihojen kuin suurempien peltojen tarpeisiin. 

 

Tule tutustumaan Calciprill rakeisen kalkki -valikoimaamme Maataloustarvike Mattilan verkkokauppaan. Mikäli sinulla herää kysyttävää, ota yhteyttä! Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivan tuotteen ja antaa vinkkejä sen oikeaan käyttöön. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan Calciprill rakeisen kalkki -valikoimaamme!

 

Calciprill rakeinen kalkki – tehokas ja nopea pH-arvon nostattaja

 

Calciprill rakeinen kalkki on erittäin tehokas ja nopea pH-arvon nostattaja maaperässä. Sen käyttö tarjoaa monia hyötyjä kasvien kasvulle ja maanviljelylle.

 

Calciprill rakeinen kalkki auttaa tasapainottamaan maaperän pH-arvoa. Liian happamassa maaperässä monet ravinteet eivät ole helposti saatavilla kasveille, mikä voi johtaa heikkoon kasvuun ja huonoon satoon. Kalkin lisääminen maahan nostaa pH-arvoa optimaaliselle tasolle, jolloin ravinteet ovat paremmin käytettävissä kasveille.

 

Calciprill rakeinen kalkki parantaa lannoitteiden tehokkuutta. Kun pH-arvo on tasapainossa, kasvit pystyvät hyödyntämään ravinteita optimaalisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että lannoitteista saadaan enemmän hyötyä ja niitä tarvitaan vähemmän.

 

Calciprill rakeinen kalkki on helppo käyttää ja sen vaikutukset näkyvät nopeasti. Se voidaan levittää suoraan maahan tai sekoittaa lannoitteiden kanssa. Suosittelemme noudattamaan valmistajan ohjeita oikean annostuksen suhteen.

 

Calciprill kalkki voidaan levittää eri viljelykasveille, nurmikoille ja puutarhaan. Sen avulla voidaan korjata happamoituneita maita sekä lisätä maaperän hedelmällisyyttä. Kalkin käyttö auttaa myös vähentämään rikkakasvien esiintymistä ja parantaa lannoitteiden tehokkuutta.

Rakeinen kalkki ja sen hyödyt

Rakeinen kalkki on erinomainen apu puutarhanhoidossa sekä maanviljelyksessä, sillä se tarjoaa monia hyötyjä maan laadun parantamiseen ja kasvien & vihannesten kasvun edistämiseen.

 

Rakeinen kalkki auttaa tasapainottamaan maaperän pH-arvoa. Monet kasvit menestyvät parhaiten hieman emäksisessä maassa, kun taas happamassa maassa monet ravinteet eivät ole helposti saatavilla kasveille. Rakeisen kalkin lisääminen maahan auttaa nostamaan pH-arvoa ja tekemään siitä optimaalisen kasvien kannalta.

 

Rakeinen kalkki parantaa myös maan rakennetta. Se auttaa hienojakoista savea muodostamaan paremman mururakenteen, mikä edesauttaa veden imeytymistä ja juurten ilman saantia. Hyvä mururakenne myös estää liiallista tiivistymistä ja mahdollistaa juurten vapaan kasvun.

 

Lisäksi rakeinen kalkki sisältää tärkeitä ravinteita, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Nämä ravinteet ovat elintärkeitä kasvien terveydelle ja niiden puute voi aiheuttaa puutostiloja tai heikentynyttä kasvua. Rakeisen kalkin avulla voidaan varmistaa riittävä ravinteiden saanti kasveille.

 

Rakeisen kalkin käyttö on helppoa. Sitä voidaan levittää suoraan maahan ennen istutusta tai sekoittaa maan kanssa kompostin tai lannoitteiden yhteydessä. On kuitenkin tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja annostella kalkki oikeassa suhteessa maaperän tarpeisiin.

 

Rakeisen kalkin säännöllinen käyttö auttaa luomaan terveen ja ravinteikkaan kasvualustan, joka edistää kasvien kasvua ja hyvinvointia.

 

Kalkki pH –  Kalkin vaikutus maaperän happamuuteen

Kalkki on tehokas keino tasapainottaa maaperän happamuutta ja säätää pH-arvoa. Kalkin vaikutus perustuu sen kykyyn neutraloida maaperässä olevia happoja.

Kun maaperä on liian hapanta, eli sen pH-arvo on alhainen, kasvien ravinteiden saatavuus heikkenee ja kasvien kasvu voi kärsiä. Hapan maaperä voi myös aiheuttaa metallien liukenemista, mikä voi olla haitallista kasveille.

 

Kalkin levittämisen seurauksena tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa kalsiumkarbonaatti (CaCO3) vapauttaa hydroksidi-ioneja (OH-) ja neutraloi näin maaperän happamuutta. Hydroksidi-ionit sitovat ylimääräisiä vetyioneja (H+) ja nostavat näin maaperän pH-arvoa.

 

Tämän prosessin tuloksena hapanta maaperää voidaan muuttaa neutraalimmaksi tai jopa hieman emäksiseksi. Tasapainoinen pH-arvo edistää ravinteiden imeytymistä kasveille sekä hyödyllisten mikro-organismien toimintaa maassa.

 

On tärkeää huomata, että perinteisesti kalkin vaikutus ei ole välitön, vaan se kestää aikaa. Kalkki tarvitsee aikaa reagoidakseen maaperän kanssa ja nostattaakseen pH-arvoa halutulle tasolle. Kalkin vaikutus kestää yleensä useita kuukausia tai jopa vuosia, riippuen maaperän ominaisuuksista ja levitetyn kalkin määrästä.

 

Kokonaisuudessaan kalkin käyttö on tehokas tapa tasapainottaa maaperän happamuutta ja auttaa kasveja menestymään paremmin. On kuitenkin tärkeää tehdä maaperän analyysi ennen kalkin levittämistä, jotta voidaan määrittää oikea annostus ja tarvittava toistuvien levitysten määrä.

 

Kalkki ja kuinka käyttää sitä oikein

 

Kalkin käyttöön on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota. Ennen kalkin lisäämistä maaperään on suositeltavaa tehdä maaperän pH-analyysi, jotta voidaan määrittää tarvittava kalkkimäärä. Kalkkia tulisi levittää tasaisesti ja sekoittaa maahan perusteellisesti esimerkiksi kyntämällä tai muokkaamalla. Lisäksi on hyvä muistaa, että kalkki vaikuttaa hitaasti, joten sen vaikutukset näkyvät vasta pidemmällä aikavälillä.

 

Kalkin ja lannoitteen yhteiskäyttö

Kalkki ja lannoite ovat molemmat tärkeitä maanparannusaineita, joita käytetään viljelemisessä. Kalkki auttaa nostamaan maan pH-tasoa, kun taas lannoitteet tarjoavat kasveille tarvittavia ravinteita.

 

Yhteiskäyttö kalkin ja lannoitteen välillä voi olla hyödyllistä tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi happamilla mailla kalkin lisääminen voi auttaa tasapainottamaan pH-tasoa ja parantamaan ravinteiden imeytymistä kasveille. Tällöin on suositeltavaa levittää kalkki ensin ja antaa sen vaikuttaa ennen lannoitteen levitystä.

 

Toisaalta, jos maaperän pH-taso on jo optimaalinen tai jopa liian korkea, ylimääräisen kalkin lisääminen voi aiheuttaa haittaa. Liiallinen kalsium voi estää muiden ravinteiden imeytymistä kasveille ja aiheuttaa epätasapainon maassa.

 

On siis tärkeää ottaa huomioon maaperän ominaisuudet ennen päätöstä yhdistääkö kalkki ja lannoite. Paras tapa selvittää tarpeet on tehdä maaperän analyysi, joka antaa tarkempaa tietoa pH:sta sekä mahdollisista ravinteiden puutoksista tai niiden ylimääristä.

 

Lopullinen päätös kannattaa tehdä viljelykasvien tarpeiden ja maaperän ominaisuuksien perusteella. Jos pH-taso on optimaalinen, lannoitteen käyttö voi olla riittävä ravinteiden saannin takaamiseksi. Kalkki kannattaa lisätä vain tarvittaessa, jotta vältetään liiallinen kalsiumin määrä maassa.

Lue lisää Sulje

Näytetään kaikki 3 tulosta